Prof. Asociat Dr. Ralf Senner și chirurgia bariatrica robotica

O operă de-o viață

Ralf Senner, născut la 10.07.1956 în România, a studiat medicina la Iași. În 1982 a absolvit studiile cu nota 10 la examenul de stat începând astfel cariera de Medic. Facultatea de Medicină din Iași există încă din 1897 și Universitatea A.I. Cuza din anul 1860. Astfel, Iașul este cel mai vechi centru universitar din România (pe lângă București, Cluj-Napoca, Timișoara).

A terminat specializarea chirurgicală în Germania și în 1998 a susținut examenul de medic specialist la Colegiul Medicilor din Bavaria în München.

Dr. Ralf Senner deține licenta germană de liberă practică – Deutsche Approbation- din anul 1994. Ralf Senner a fost implicat în chirurgia robotica încă din anii 2000 și este unul din pionierii în acest domeniu în Europa. În același an a început un program comun, ca mentor și conducator al Clinicii de Chirurgie Robotică din München cu Universitatea de Medicină Cluj-Napoca respectiv Clinica de Urologie și Clinica III Chirurgie.

Experiență Certificată

Datorită contribuției sale științifice / profesionale la creșterea prestigiului Universității de Medicină Cluj-Napoca, Dr. Ralf Senner a primit titlul de Professor Asociat în 2003.

DIPLOMĂ DE PROFESOR

Prof. Dr. Senner a efectuat în anul 2003 o demonstratie chirurgicală robotica la distanță (1500 km) de la Clinica de Chirurgie Robotică din München la Spitalul Universitar / Spitalul de Urologie / Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, care a fost considerată o premieră medicală mondială. Tot din acel an 2003 datează și primele operații robotice din Romania efectuate de Prof. Senner la Cluj, și mai târziu la Iași.

În același timp, Prof. Ralf Senner a început să susțină la Universitatea de Medicină Cluj cursurile „Introducere în Chirurgia Robotica” pentru studenți și rezidenți (acestea fiind printre primele cursuri de acest tip din Europa).

Prof. Senner este Mentorul și Conducatorul celor 4 Centre de chirurgie bariatrică robotică – München, Zürich, St. Petersburg și Cairo – unde și-a desfasurat activitatea. In aceste Centre s-au efectuat operații bariatrice robotice precum:

  • Micsorare de stomac sau gastrectomia Sleeve;
  • Bypass Y Roux și Omega loop;
  • Inel gastric;
  • Reinterventii dupa complicatii.

Ralf Senner face parte din echipa de experți internaționali în chirurgia robotica (15 la numar) care au expertizat în martie 2017 noul sistem robotic „da Vinci X”.

Prof. Dr. Ralf Senner transferă și implementează în România o vastă experiență internațională și unică in domeniul chirurgiei bariatrice asistata de robot.

Dorința Prof. Ralf Senner este să ofere în țara sa natală, unde a studiat și a pătruns tainele acestei meserii nobile, celor suferinzi de obezitate morbidă, aceeași calitate de tratament chirurgical robotic ca în toate centrele unde a activat în străinătate.

Profesor doctor Relf Senner - chirurgie-robotica.ro

Experiență în chirurgia robotica – Prof. dr. Ralf Senner

Vasta experiență chirurgicală robotică a lui Ralf Senner se extinde de la robotul Zeus, AESOP, Socrates până la sistemele da Vinci Si, X, XI din zilele noastre.

Prof. Senner cu robotul Zeus în anul 2000
Prof. Senner cu robotul Zeus în anul 2000
Prof. Senner cu robotul AESOP 3000
Prof. Senner cu robotul AESOP 3000
Prof Senner cu robotul Socrates Teleteaching
Prof Senner cu robotul Socrates Teleteaching
Prof. Senner la consola robotului da Vinci Si
Prof. Senner la consola robotului da Vinci Si